Filmvisning på datorn

Idag och igår har jag suttit och kollat på videofilmer på datorn, med mig själv i huvudrollen. Jag LOVAR! Detta var inget självvalt utan en del av vår reflektionsvecka som vi har på jobbet. Det finns verkligen inget värre än att se och höra sig själv. Självklart var det en rörig samling just denna dagen. Blääääää hate, hate, hate... Men förhoppningsvis ska det få mig att utvecklas till en bättre pedagog så låt gå :) Hade varit bättre med en dold kamera, för tyvärr är man ju inte riktigt sig själv med en kamera framför nyllet. Speciellt inte när man vantrivs i skådisrollen och har nerverna utanpå. Imorgon är det dags för studiedag då vi ska samtala kring vår egen roll som medforskande pedagog. Därefter ska det intas en bit mat med jobbarkompisarna innan vi beger och till Eslöv och Eslövsrevyn där en kollega även medverkar. Han trivs iaf. i rampljuset. Ska bli sååå roligt :D



Min idol <3

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Vill ha, vill ha, vill ha!

Igår var vi och tittade på hus. Det var ett hus med "känsla". Guuud vad jag vill ha det. Men jag får väl drömma som vanligt :S It sucks! Men, men...

Förövrigt försöker jag klara mig från kräksjukan... känns som mååååånga har det nu. Huuuaaa... det måste vara den värsta av alla "vanliga" sjukdommar.

Je, je... soffan kallar ;) TV-mys med mina apelsiner. Haha, det lät inte bra :P



Bilden har inget med inlägget att göra ;)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Tar en paus

Så var det lördag igen. Tänka sig vad snabbt tiden går. Igår var vi hemma hos mamma och pappa. Vi åt smaskig mat och tog ett dopp i deras utespa. Så underbart med minusgrader, ett varmt bad och en kall öl :) Synd bara att man blir som en död padda efteråt. Snacka om att det tar på krafterna.

Nu har jag uppehåll i mitt tvättande. Kan inte påstå att det är överdrivet kul att spendera en lördag nere i tvättstugan :S Men vill man ha rena kläder finns det inte så många val. Vi är 34 lägenheter som delar på EN tvättstuga. Det är sjukt, men så är det :(

Ikväll blir det party, party :) Ska nämligen på 25:årskalas. Ska bli mycket trevligt.

Hoppas alla får en underbar helg! <3

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Presentkort



Idag fick jag brev från goa Emelie Ohlsson. Det innehöll två presentkort á 200 kr på valfri kurs eller fotografering. Det ena vann jag i en tävling på hennes blogg för några veckor sedan. Det andra fick vi som tack för att vi skrivit en referens till hennes nya hemsida. (Hon tog våra bröllopsporträtt). Nu återstår bara att bestämma vad de ska användas till. Lutar väl mot en fotokurs kanske ;)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Inte mitt fel...

att det inte blev någon uppdatering igår. internet låg nere. Kommer ett längre inlägg ikväll.
Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Längtar efter fler porträtt

Det känns som det inte klickas porträtt i samma fart som det gjorde innan. Rättare sagt så klickas det över lag väldigt lite just nu. Det känns inte överdrivet inspirerande med grådassigt kallt väder. Egentligen är det helt fel att tänka så. Kan bli riktigt bra foton iaf. Nu när jag dessutom har min blixt är det hög tid att gå ut och öva med den. Kan bli fina bilder när den får hjälpa till att lysa upp lite.

Men snart är det vår. (Hoppas jag iaf). Då ska jag spendera myyyyyycket mer tid tillsammans med min kamera. När man jobbar är det typ omöjligt att hinna fotografera den här årstiden. Det har ju hunnit mörkna när jag kommer hem. Men men nu ska det slutas klagas.

Här kommer ett porträtt på söta Emelie som jag tog för ett bra tag sedan. Lägger upp det i s/v nu eftersom jag bara visat det i färg innan :)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Ljusare tider

Jag tycks ana en liten förändring gällande ljus vs mörker den här årstiden. För nog har det börjat vara ljusare liiite längre iaf. Me like :) Jag älskar verkligen snö och har njutit av snön som kommit detta året. Det är härligt att vara ute och barnen är sprudlande glada i pulkabacken. För ja, vi har faktiskt glädjen att få ha en alldeles egen pulkabacke på gården... med trappa upp he he... Själv minns jag att det jobbigaste med att åka pulka när man var liten var att ta sig upp i backen igen efter ett åk. Man bara halkade ner ju. Sen kan jag inte påstå att alla barnen drar nytta av trappan... Men de lär väl sig :P

Trots detta med snö kan jag inte låta bli att längta till våren. Tänk när vårblommorna börjar slå ut, vårdoften sprider sig och man måste lägga av jackan för att svetten börjar komma. Loooove ;)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Trött? Japps...

Man skulle kunna säga att det känns, att vardagen återgått till det normala. På gott och ont. Men huuuaaa så trött jag är. Drömmer mig tillbaka till de riktigt kalla dagarna vi haft i vinter. Trots att man fryser näsan av sig är det en härlig känsla. :) Denna bilden togs på en sådan promenad. Saknade dock mina tår stunden bilden togs :P

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Fult? Snyggt? Fulsnyggt?

Det ligger i tiden att prata om vår miljö och hur vi ska göra för att värna om den. Allt fler vindraktverk ploppar upp här och var. Dessa bilderna togs på en promenad kring gårdarna utanför Ramdala. Där håller de just nu på att bygga tre nya vindkraftverk. Det diskuteras för och nackdelar med dessa "små" propellrar. Många menar att de är bra för vår miljö och för jordens framtid, andra menar att de förstör vår visuella miljö.

Detta är inte meningen att vara ett politiskt inlägg :P Bara ett inlägg av "idag". :) Vad jag står i frågan hör inte hit och jag kommer inte yttra mig om det här. Bara så ni vet ;)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Dags att vakna

Ja, så är det. Imorgon börjar allvaret och verkligheten igen. Hade gärna haft semester lite längre, men, men. Jobbet kallar. Tyvärr har jag slarvat med bloggen igen :( Har varit för trött för att ens sitta vid datorn. Inte likt mig, men så är det. Ska verkligen försöka bättra mig.

Som avslut på det gamla året och som en start på den nya terminen lägger jag upp några bilder på fyrverkerierna från nyår. Så kan det bli om man har lite längre slutartid.

Tyvärr har färgen blivit blek och menlös :( Ibland fattar jag inte vad som händer när man sparar över foton, je je...









Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Och så var det min tur att göra en liten årssammanfattning...

Ja nu är vi då hemkomna från en trevlig nyårshelg hos släkten i Blekinge. Då jag inte haft med mig min dator har jag tyvärr inte kunnat lägga upp några bilder. Nu tänkte jag iaf. lägga upp några av de bilder jag tagit under året. Jag började fota i raw först i augusti i år så de första bilderna är tagna i jpeg. Förhoppningsvis kommer ni se samma utveckling som jag gör :P

JANUARI

Jag fick kameran i julklapp julen 2008. Jag fotade som en tok i början, men blev sällan nöjd. Jag körde på enligt ordspråket "övning ger färdighet". Det blev inte speciellt många porträtt i början, ingen vill ju vara med på bild ;) Här är iaf. en på Fredde och en på mormor.



Ville även testa att fota fyrverkeri, obsevrera att det är utan stativ :P



...och bilder med kort skärpdjup. Blev många på julgranspyntet ;)





FEBRUARI


I februari var jag assistent till Malin under en gravidfotografering i stadsparken. Innan jag gick hem passade jag på att klicka av några kort. Såhär blev resultatet. 







MARS

Av någon underlig anledning hittade jag knappt några kort från mars. Måste haft torka eller något. Det var iaf. melodifestivalfinal och vi intog Cosmopolitan :)



Den här bilden är på de fina tulpanerna jag fick av Olise ;)





APRIL

I april var det dags att besöka Flädie Mat och Vingård. Vi bestämde meny inför bröllopet :) Jag hade såklart med mig kameran för att fota lite.







Jag fotade även några av alla de vårblommor som blommade hemma hos mamma och pappa :)





MAJ

I maj var vi i Italien med jobbet. Närmare bestämt i Reggio Emilia. Här kommer några bilder som jag tog då vi var och kollade på en remidainstallation.









JUNI

Så kom midsommar. Denna spenderades hos Fredriks bror i Blekinge.





Min älskade lilla morfar fyllde 80 år. Detta firades i Höganäs.







JULI

Här kommer några bilder från när jag och älsklingen var på skogspromenad i Lödde sandskog.







Den 11 juli gifte vi oss i Löddeköpinge kyrka. Därefter bar det iväg på bröllopsresa till Bali och Lombok :)







AUGUSTI

Sen kan man säga att vi hoppar framåt ett litet steg i utvecklingen. Iaf. enligt mig själv :) Det var nämligen i augusti som jag började fota i raw och använda photoshop för att redigera bilderna. Det var även i augusti som jag började blogga här. Vilken månad asså...



Det är även här jag börjar intressera mig mer för porträttfotografering.





Jag köpte ett nytt objektiv, Canon EF 50/1,8 II som passar bättre för porträttfotografering. Direkt efter jag hämtat ut paketet på posten åkte jag upp till Halmstad. Söta Charlotte fick agera modell när jag skulle prova. 



En dag körde jag och Malin ut till Vikhög för att fotografera varandra. Här kommer en bild från den dagen. 





SEPTEMBER

Den 1 september gick jag och Malin en fotokurs hos Emelie Ohlsson. Det var för övrigt hon som tog våra förtjusande bröllopsporträtt :) Kursen utgick ifrån porträttfotografering. Emelies modell fick förhinder så min underbara lilla kompis Sandra fick ställa upp. Och det gick ju hur bra som helst :) 



Några dagar senare var jag och fotograferade Sandras och Niklas hund Akilles. 



Jag köpte en reflexskärm som jag självklart ville prova direkt. Min kompis Emelie fick stå modell :)



Porträttfotograferingen fortsatte i Stadsparken tillsammans med Sandra. 



Sen var det dags för kurs hos Emelie igen. Jag och Malin tog bilen till Ängelholm denna gången. Det var en kurs där man fick "följa med" Emelie på en fotografering och se hur hon jobbar. Det var ett sjukt glatt gäng som var där. Efter kursen fick även vi fotografera modellen. 



Även en fotografering med världens bästa Emma blev det... Stadsparken igen ;)



En av årets favoriter är på underbara Alice. 





OKTOBER

Även oktober bestod av en hel del porträttfotograferingar. Först ut var ytterligare en barnfotografering. Denna gången var det Elviras tur.



Sedan var det dags att fota Sandra igen. Denna gången var vi i Saltvik. Sandra frös, men kämpade sig tappert igenom hela fotograferingen. 



Från början skulle det bli en annan typ av porträtt, men då vädret sa nej ställde vi in och tog lite höstinspirerande porträtt istället. Den andra fotograferingen kommer nog lite längre fram mot våren :)





NOVEMBER

I november fick jag mitt första riktiga uppdrag :) Det var en barnfotografering för ett företag som säljer barnkläder. Kolla gärna in LIKAS hemsida.





Jag fotograferade Amanda och Jonas.





DECEMBER

Jag fotograferade syskonporträtt på Andreas och Alice. Det blev ju även några enskilda samt mor och dotterkort. Eller hur är de underbart söta?



Nyår spenderades som sagt uppe i Blekinge. Dessa bilderna är tagna då jag och Amanda tog en nyårspromenad. 



Måste såklart avsluta med nyårsraketer. Tack alla bloggläsare för ett underbart 2009. Hoppas 2010 blir minst lika bra :)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse


Välkomna!

Tänk på att alla bilder är copyrightskyddade. Du får alltså inte använda dem utan min tillåtelse.


bloglovin

bloglovin

RSS 2.0




Lina Holgersson

heter jag som äger och förvaltar denna fotoblogg. Jag är 24 år och bor i Lund. Jag började fotografera "på riktigt" i julas. Innan dess hade jag bara gått en fotokurs på gymnasiet. Jag älskar att fotografera! Vill du kontakta mig? Lämna gärna en kommentar eller skriv till:

[email protected]