Och så var det min tur att göra en liten årssammanfattning...

Ja nu är vi då hemkomna från en trevlig nyårshelg hos släkten i Blekinge. Då jag inte haft med mig min dator har jag tyvärr inte kunnat lägga upp några bilder. Nu tänkte jag iaf. lägga upp några av de bilder jag tagit under året. Jag började fota i raw först i augusti i år så de första bilderna är tagna i jpeg. Förhoppningsvis kommer ni se samma utveckling som jag gör :P

JANUARI

Jag fick kameran i julklapp julen 2008. Jag fotade som en tok i början, men blev sällan nöjd. Jag körde på enligt ordspråket "övning ger färdighet". Det blev inte speciellt många porträtt i början, ingen vill ju vara med på bild ;) Här är iaf. en på Fredde och en på mormor.Ville även testa att fota fyrverkeri, obsevrera att det är utan stativ :P...och bilder med kort skärpdjup. Blev många på julgranspyntet ;)

FEBRUARI


I februari var jag assistent till Malin under en gravidfotografering i stadsparken. Innan jag gick hem passade jag på att klicka av några kort. Såhär blev resultatet. MARS

Av någon underlig anledning hittade jag knappt några kort från mars. Måste haft torka eller något. Det var iaf. melodifestivalfinal och vi intog Cosmopolitan :)Den här bilden är på de fina tulpanerna jag fick av Olise ;)

APRIL

I april var det dags att besöka Flädie Mat och Vingård. Vi bestämde meny inför bröllopet :) Jag hade såklart med mig kameran för att fota lite.Jag fotade även några av alla de vårblommor som blommade hemma hos mamma och pappa :)

MAJ

I maj var vi i Italien med jobbet. Närmare bestämt i Reggio Emilia. Här kommer några bilder som jag tog då vi var och kollade på en remidainstallation.

JUNI

Så kom midsommar. Denna spenderades hos Fredriks bror i Blekinge.

Min älskade lilla morfar fyllde 80 år. Detta firades i Höganäs.JULI

Här kommer några bilder från när jag och älsklingen var på skogspromenad i Lödde sandskog.Den 11 juli gifte vi oss i Löddeköpinge kyrka. Därefter bar det iväg på bröllopsresa till Bali och Lombok :)AUGUSTI

Sen kan man säga att vi hoppar framåt ett litet steg i utvecklingen. Iaf. enligt mig själv :) Det var nämligen i augusti som jag började fota i raw och använda photoshop för att redigera bilderna. Det var även i augusti som jag började blogga här. Vilken månad asså...Det är även här jag börjar intressera mig mer för porträttfotografering.

Jag köpte ett nytt objektiv, Canon EF 50/1,8 II som passar bättre för porträttfotografering. Direkt efter jag hämtat ut paketet på posten åkte jag upp till Halmstad. Söta Charlotte fick agera modell när jag skulle prova. En dag körde jag och Malin ut till Vikhög för att fotografera varandra. Här kommer en bild från den dagen. 

SEPTEMBER

Den 1 september gick jag och Malin en fotokurs hos Emelie Ohlsson. Det var för övrigt hon som tog våra förtjusande bröllopsporträtt :) Kursen utgick ifrån porträttfotografering. Emelies modell fick förhinder så min underbara lilla kompis Sandra fick ställa upp. Och det gick ju hur bra som helst :) Några dagar senare var jag och fotograferade Sandras och Niklas hund Akilles. Jag köpte en reflexskärm som jag självklart ville prova direkt. Min kompis Emelie fick stå modell :)Porträttfotograferingen fortsatte i Stadsparken tillsammans med Sandra. Sen var det dags för kurs hos Emelie igen. Jag och Malin tog bilen till Ängelholm denna gången. Det var en kurs där man fick "följa med" Emelie på en fotografering och se hur hon jobbar. Det var ett sjukt glatt gäng som var där. Efter kursen fick även vi fotografera modellen. Även en fotografering med världens bästa Emma blev det... Stadsparken igen ;)En av årets favoriter är på underbara Alice. 

OKTOBER

Även oktober bestod av en hel del porträttfotograferingar. Först ut var ytterligare en barnfotografering. Denna gången var det Elviras tur.Sedan var det dags att fota Sandra igen. Denna gången var vi i Saltvik. Sandra frös, men kämpade sig tappert igenom hela fotograferingen. Från början skulle det bli en annan typ av porträtt, men då vädret sa nej ställde vi in och tog lite höstinspirerande porträtt istället. Den andra fotograferingen kommer nog lite längre fram mot våren :)

NOVEMBER

I november fick jag mitt första riktiga uppdrag :) Det var en barnfotografering för ett företag som säljer barnkläder. Kolla gärna in LIKAS hemsida.

Jag fotograferade Amanda och Jonas.

DECEMBER

Jag fotograferade syskonporträtt på Andreas och Alice. Det blev ju även några enskilda samt mor och dotterkort. Eller hur är de underbart söta?Nyår spenderades som sagt uppe i Blekinge. Dessa bilderna är tagna då jag och Amanda tog en nyårspromenad. Måste såklart avsluta med nyårsraketer. Tack alla bloggläsare för ett underbart 2009. Hoppas 2010 blir minst lika bra :)

Du får inte kopiera eller använda bilderna utan min tillåtelse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Välkomna!

Tänk på att alla bilder är copyrightskyddade. Du får alltså inte använda dem utan min tillåtelse.


bloglovin

bloglovin

RSS 2.0
Lina Holgersson

heter jag som äger och förvaltar denna fotoblogg. Jag är 24 år och bor i Lund. Jag började fotografera "på riktigt" i julas. Innan dess hade jag bara gått en fotokurs på gymnasiet. Jag älskar att fotografera! Vill du kontakta mig? Lämna gärna en kommentar eller skriv till:

lina_holgersson@hotmail.com